Filters
https://i.vimeocdn.com/video/711474866-385340f0337304252b4cc7dbcc23b32fa8f2960d045df3a3a55622ba07a6c51c-d_640

Allround Timmervrouw Zoë -7

OH Door Olivier Huisman

Allround Timmervrouw Zoë -7

Zoë is mede-eigenaar van het bedrijf Houtvinding en ze volgt de opleiding Allround Timmervrouw niveau 3. Zoë heeft via haar vriend kennis gemaakt met de bouw en vond het werk zo leuk dat ze nu een BBL-opleiding (werken & Leren ) is gaan volgen.

Wat doet Zoë?
Zoë heeft samen met haar vriend een eigen bedrijf in de bouw, waar ze werkt aan van alles. Van grote huizen, villa’s tot overkappingen noem het maar. Ze werkt het liefst met hout. Haar werkzaamheden zijn heel divers van het bewerken van houten balken, het bouwen van prefab schuren, grondwerk tot het storten van funderingen. Het mooiste vind Zoë het fijne werk met hout. Het op maat maken van mooie dingen. Zoë: “Ik vind het fantastisch dat ik iets kan maken waar mensen heel lang wat aan hebben en er heel veel plezier van hebben. Einde van de dag ben ik altijd voldaan omdat ik gelijk resultaat van mijn werk zie.”

Wat leer je in de opleiding?
In de opleiding Allround Timmerkracht leer je de wat moeilijkere timmerwerkzaamheden. Je leert technieken, materialen en gereedschappen kennen waarmee jij alles kunt maken. Je leert tekeningen en bestekken lezen en hoe je dat om kunt zetten in resultaat. Als allround timmerman leer je ook hoe je collega’s aan het werk kan zetten en hoe je het werk controleert. Natuurlijk leer je ook hoe je veilig werkt en welke milieueisen er zijn. Voor deze opleiding moet je handig zijn en technisch inzicht hebben. Verder is het belangrijk dat je zelfstandig kunt werken, maar vooral ook goed kan samenwerken. Na je opleiding kan je gaan werken als allround timmerkracht. Je kan ook doorstromen naar een niveau 4 opleiding.

Wellicht vind je deze afbeeldingen ook interessant

Wellicht vind je deze video's ook interessant