Filters
https://i.vimeocdn.com/video/711474866-385340f0337304252b4cc7dbcc23b32fa8f2960d045df3a3a55622ba07a6c51c-d_640

Tim: R&D Junior -6

OH Door Olivier Huisman

Tim: R&D Junior -6

Tim is 25 jaar en al zijn hele leven gek van techniek. Hij heeft mbo mechatronica gestudeerd, een combinatie van werktuigbouw, elektrotechniek, meet- en regeltechniek en besturingstechniek. Hij liep stage bij Gearbox Innovations en is daar inmiddels R&D Junior.

Wat doet Tim?
Met een opleiding mechatronica bedenk en bouw je vaak machines, machineonderdelen en apparaten waarin zowel mechanische, elektronische als digitale onderdelen voorkomen. Tim ontwikkelt apparaten waarmee telers van bijvoorbeeld tomaten en rozen slimmer kunnen werken. Denk aan camera’s en sensoren die ziekten en plagen kunnen meten of oogstwagens die alleen de rijpe vruchten en bloemen detecteert en aanwijst. Of gerobotiseerde sorteer- en verpakkingsmachines die het product ook meteen keuren. Tim: “Het leuke aan mijn werk is dat ik elke dag met de nieuwste innovaties bezig ben. Daarmee helpen we onze klanten naar een heel nieuw level: data-gedreven telen.”

Wat moet je kunnen?
Mechatronica is een combinatie van meerdere disciplines, dus je moet zowel met software als met de ‘maakkant’ uit de voeten kunnen. “Je bent niet alleen technisch onderlegd’, zegt Tim. “Je bent ook creatief en je moet in dit vak ook goed kunnen denken in oplossingen, want elk project is weer anders.” Je komt mechatronica tegen in allerlei sectoren: van zorg tot land- en tuinbouw, van industrie tot logistiek. Je kunt met dit vak dus allerlei kanten op.

Je kunt R&D Junior (of andere functies met mechatronica als basis, denk aan monteur of onderhoudsmonteur mechatronica) worden door een mbo-opleiding te volgen voor bijvoorbeeld Technicus mechatronica systemen (niveau 4) of Monteur mechatronica (niveau 2). Doorstuderen kan ook, bijvoorbeeld met een hbo-opleiding Mechatronica.

Wellicht vind je deze afbeeldingen ook interessant

Wellicht vind je deze video's ook interessant